Hortensiaen er nok den mest populære plante i europæiske haver. Det har naturligvis meget at gøre med den måde, som denne specielle blomstrer blomstrer på. I dag findes der hortensiaer i alle farver og blomstermængder. Hortensiaer hører ikke kun hjemme i enhver have, men er altid et aktiv på terrassen eller altanen. Hvordan plejer du din hortensia? Hvornår skal du gøde din hortensia?

Det er ikke særlig svært at passe en hortensia, men der er nogle få ting, du bør overveje og finde ud af, før du planter dem. Det er vigtigt med god jord, beskæring i tide og tilstrækkeligt med vand. Beskyttelse mod sen nattefrost er også et must, da du ellers risikerer at få færre blomster bagefter. Du kan læse alt om gødning nedenfor. Hortensiaer kan plantes i en potte eller i jorden. Husk, at planten skal have nok sol, ellers blomstrer den ikke så meget. Hvis du planter din hortensia i fuldt sollys, skal den have ekstra vand regelmæssigt. Før plantning skal du altid lægge rodklumpen i en spand vand i et par minutter. På den måde kan den fyldes ordentligt op.

Gødning af hortensia, hvornår og hvordan?
Hvis du vil nyde godt af din hortensias blomsterpragt år efter år, er det vigtigt at gøde den. Hvornår skal den gødes? Gødning af dine hortensiaer bør ske i slutningen af marts eller begyndelsen af april, lige efter at du har beskåret dem. Du kan vælge mellem speciel hortensiagødning og almindelig organisk gødning. Organisk gødning er af animalsk eller vegetabilsk oprindelse og indeholder også tilstrækkelige næringsstoffer og sporstoffer. Det kan f.eks. være tørret kvæggødning eller gammel husdyrgødning. Gødningen virker i ca. 3 måneder. Midt på sommeren har hortensiaerne brug for en ny dosis gødning. Hvis du bruger hortensiagødning, skal du kontrollere emballagen for at finde den korrekte mængde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *